2013. április 16., kedd

Finom salit vacsorára?















Tegnap este készítettem ezt a salátát, az egyik kedvencem. Kis trükkje a céklában áll, ami nem az üveges agyoncukrozott rettenet, hanem a céklarépa megmosva, alufóliában megsütve. A sütési ideje kb. egy óra, közepes lángon, de inkább hagyatkozz az ösztöneidre, mert mérettől zsengeségtől függően ez az idő változhat, ha érzed az illatát, kezd el villával szurkálni hogy áll. Érdemes a kisebb darabokat venni, könnyebb dolgozni velük és kisebb a valószínűsége annak, hogy fásak. Ha a cékláid megsültek, nyugodtan hagyd még őket a lezárt sütőben, kihűlés közben szépen megpuhulnak

Míg a cékláid puhulnak, előkészítheted a többi hozzávalót. Én két kis céklához 2-3 darab savanykás almát szoktam számolni, ezeket lereszelem a salátás tálba. Ezután csíkokra vágok egy nagy fej vöröshagymát, összekeverem az almával és megsózom, megborsozom őket. Ha nagyon savanykás az alma egy kis cukor vagy édesítőszer is kerülhet rá. Ezután veszem elő a cékláimat, és ha már kihűltek, akkor lereszelem vagy kockákra vágom őket, ízlés szerint. Ezt is hozzákeverem a salátámhoz, egy csepp ecetet teszek rá, hogy a lila színt az összes hozzávaló átvegye, és teszek rá egy kis római köményt, amitől pikáns-illatos lesz az egész.Ezután már csak a rukolát kell hozzákeverni és kész is a salátánk

Ha önmagában soványnak éreznéd a zöldség-vacsorát, készíts hozzá lágy vagy kemény tojást, nagyon illik hozzá az íze, esetleg egy kis sült bacont. A másik tuti ötlet, ha tejszínes spagetti mellé adsz egy adaggal, a színe is feldobja a tányért és a napi vitamin-bevitel is garantált.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése